#köszibudapest

2016. május 27.

A 2015-ben indult útjára a Főváros és a BVA - Budapesti Városarculat Nonprofit Kft. támogatásának köszönhetően az a #köszibudapest kampány, amely a Budapest Essentials Városi Fesztivál keretein belül, előre kiválasztott véleményvezérekkel és egy fotókiállítással közvetített gondolatokat arról, hogy

  • miért vagyunk büszkék Budapestre
  • mit szeretünk benne
  • mit tartunk pozitívabb fejleménynek a város életében 
  • mit teszünk és tehetünk a város jövőjéért
  • mit jelent a város egy budapestinek, egy magyarnak, egy turistának

koszi-budapest-kampany-essentials_2.jpg

A #köszibudapest koncepció 2016-ban is a városi értékeket fogja össze, a tavalyi év során kiválasztottak kommunikációját azonban egy közösségépítő ötlettel folytatja. A Főváros és a BVA összefogása nyomán idén, a BÁLNA főbejárata előtt okos köztéri aktivitásokkal készül a BPES csapata. Ide települ ugyanis az OKOS PONT, fókuszban egy funkcionális térbútorral, a VÁROS ASZTALÁ-val. Egy pont, ahova bármikor, bárki leülhet és feltöltődhet mind szellemi, mind szó szerint technológiai értelemben.

#találsz

  • beszélgetést a város jövőjéről
  • lazulós vasárnapi pikniket
  • Tech Szolgáltatásokat:

- telefontöltő
- kerekesszék töltő
- ingyenes WIFI
- 0-24 működő fényforrás

Üldögélni, beszélgetni, olvasni, dolgozni, piknikelni és végighallgatni egy beszélgetést az "okosodó Budapestről". A Senso Media által biztosított intelligens eszközök és a Város Asztala négy teljes napig, non-stop működő installációként várja látogatóit. Egy pont a városban, ami kifejezi, hogy mitől lehet ez a város még jobb, még okosabb, még élhetőbb, még emberibb.

#programok

2016. június 2. csütörtök 15:45 - 17:00

KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS

Téma: OKOS BUDAPEST - Könnyed beszélgetés és eszmecsere Till Attila vezényletével Budapest útjáról egy okosabb jövő felé. Beszélgetés a városról, amely mindenkié. Hogyan lehet élhetőbb és okosabb? Jövőképek és vélemények a #köszibudapest kampány keretein belül.

Helyszín: Okos Pont - BÁLNA

2016. június 2. 17:30 - 20:30  - KONYHAKÖR bemutatja: Budapest Menü (zárt körű rendezvény)

A Konyhakör nevű speciális gasztró csoportosulással, az Asztal megalkotóival egy nem mindennapi, meghívásos városi vacsora jön itt létre. Inspiráló közös étkezés, melyet Budapest ihletett. A KONYHAKÖR séfje kreatív formában tálalja A budapesti menüt. 

Helyszín: Okos Pont - BÁLNA

2016. június 5. vasárnap 10:00-13:00  - KONYHAKÖR bemutatja: SUNDAY BRUNCH - Reggeli piknik hangulatban!
A rendezvény Budapest Essentials karszalaggal bárki számára ingyenesen igénybevehető!

A  fesztivál zárónapjának reggelén beindítjuk a napot és jó hangulatot teremtünk egy könnyed, laza, vasárnapi piknik keretén belül.  A város reggelije, egy több órán át  tartó, fennséges brunch. Az ételek és frissítők, krémek, péksütemények a Konyhakör szervezésében valamint a 4 napos fesztiválhoz csatlakozó gasztrópartnerek felajánlásával kerülnek megvalósításra. 

Helyszín: Okos Pont - BÁLNA

 2016. június 5. vasárnap 20.30 - BPES & #köszibudapest záróesemény: Budapest Cinéma - MOSZKA TÉR filmvetítés

A fesztivál lezárásaként a Főváros és a BVA összefogásának köszönhetően mindenkit vár a Pontoon napozóterasza egy különleges mozizós eseménnyel. A BPES karszalaggal rendelkezők a Moszkva tér főhőseinek DJ szettjével, Szabó Simon (Rojál) and Jávor Bence ( Ságodi) törtjeivel búcsúztathatják az idei legurbánusabb fesztivált. Budapest koktél, naplemente a Pontoon fedélzetéről, emlékeket idéző film és könnyed lazulás a fesztivál utolsó estéjén. Ne hagyjátok ki!

Helyszín: PONTOON terasz