Heti #köszi - Route4U

2016. május 31.

Sokan elfelejtik, hogy ez a város valóban mindenkié. Tetszik, nem tetszik, de együtt élünk itt sokan és sokféle emberekként, személyiségként, eltérő hátterekkel, de egyetlen közös kimondatlan céllal: élhetőbb módon, több empátiával egymás felé fordulva.

Ezért is olyan fontos számunkra a #köszibudapest kezdeményezés, és az, hogy mostantól hetente egy #köszi üzenetet dobjunk virtuálisan olyan csoportok és kezdeményezések felé, akik valóban tettek és tesznek azért, hogy ez a város mindenkinek jobb és használhatóbb élettér legyen. Következzen az első #köszi: 

#köszi ROUTE4U!

route_header.jpg

Mi az a ROUTE4U?

Gurulj szabadon szlogennel futó magyar start up vállalkozás.  A Route4U csapata megalkotta a világ első olyan útvonaltervezőjét, amely járda- és gyalogátkelőadatokat, valamint tömegközlekedési információkat felhasználva, személyre szabott, háztól-házig navigációt biztosít a kerekesszékkel, babakocsival, vagy bármely más guruló eszközzel közlekedők részére.

kerekesszekfoto4124.jpg

De ez még nem minden. A Route4U alkalmazásban és térképen a helyek akadálymentességi információit is megjelenítjük. Céljunk a meglepetések nélküli közlekedés lehetővé tétele. A Route4U segítségével bárki előre láthatja, hogy egy üzlet, kávézó, étterem, vagy épp középület akadálymentes-e, és rendelkezik-e akadálymentes mellékhelyiséggel.

A Route4U térképén megjelenő információkat a közösség az alkalmazás használatával automatikusan pontosítja és tartja naprakészen. Célunk a bárki számára hozzáférhető, információs akadálymentesítés megvalósítása, a helyi Önkormányzatokkal és szervezetekkel együttműködve. 

Route4U térképén a helyek mellett már most elérhető néhány város (Budapest, Székesfehérvár) részleges járdatérképe, járhatóság szerint színezve. Az oldal bal felső részén állíthatjuk be, hogy milyen helyeket mutasson a térkép. Az útvonaltervezési funkció egy-egy város teljes feldolgozottsága után valósul meg. A funkció próbaüzeme Budapest belvárosában hamarosan megkezdődik.

Az applikáció a felhasználói visszajelzéseknek és igényeknek megfelelően 2016. első felében teljes átalakításon esik át. Az új Route4U hasznosabb, gyorsabb, szebb lesz, egy olyan eszköz, melyre naponta támaszkodhatunk, hogy vele egyszerűbbé tegyük életünket. 

Kövesd a Route4U útját a Facebook oldalukon, és értesülj azonnal minden fejleményről!

route4u.jpg

Segíteni szeretnétek, hogyan tudjátok megtenni?

Ide kattintva minden aktuális információt megtalálsz ezzel kapcsolatban.

Amennyiben te magad, vagy ismerősöd Önkormányzatnál dolgoztok, melyet érdekelhet az információs akadálymentesítés, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tarts velük, tegyük együtt zökkenőmentessé a világot!

 

 

 

süti beállítások módosítása